Algemeen

Jonge mensen hebben vaak nog niet zo stil gestaan bij hun unieke eigenschappen maar wel bij hun vaardigheden. Volwassenen leven vaak al lang volgens patronen en regels, al dan niet ingegeven door de omgeving. Inzicht in die unieke persoonlijke eigenschappen geven je als snel zicht op patronen in je leven. Soms zijn dat patronen die erg goed passen bij wie je bent en kun je van daaruit verder met bijvoorbeeld een loopbaan planning. Soms leveren patronen veel stress op en lukt het je maar niet om binnen een team te opereren, je past niet in je functie of klas, je loopt vast in de combinatie van zorgtaken en werk. Dat kan leiden tot stress en soms zelfs een burn-out.

Teams moeten voortdurend veranderen voldoen aan nieuwe eisen, nieuwe deadlines, nieuwe regelgeving en/of nieuwe samenstelling. Als het team goed samen functioneert kan het al die veranderingen beter het hoofd bieden, krachtiger optreden. Samen een werkplan opstellen en aan het werk gaan geeft veel voldoening.

Coaching & Training
Centrum voor Balans legt zich vooral toe op individuele en teamcoaching. Het uitgangspunt is dat ieder mens uniek is. De basis van de coaching is gericht op balans. Door jou te helpen inzicht te krijgen in jezelf; “als je weet wie je bent diep van binnen, wat jij belangrijk vindt in het leven, wat jouw sterke en minder sterke eigenschappen zijn, wat jouw normen en waarden zijn en wat jij het allerliefst doet “, heb je een basis waarop jij besluiten neemt die bij jou passen. Besluiten die (onbewust) worden ingegeven door wat er, door wie en wat dan ook, van je verwacht wordt geven vaak minder voldoening/resultaat of kunnen zelfs leiden tot ziekte (burn-out). Daarna maken we een praktische vertaling naar wat jij nodig hebt om weer in balans verder te kunnen.
Dit geeft rust en focus op werk, in studie en privéleven.

Teamcoaching
Als jouw team weet welke kwaliteiten en innerlijke motivatie hen drijft ontstaat (ondernemers) kracht. Wat een sterk team vormt. Een interactieve workshop waarin deelnemers ontdekken wat hun motivatie en kracht is kan dat proces in gang zetten.
Uiteraard kan dit ook in algemene vorm zonder dat individuele kwaliteiten volledig worden besproken. Dit is een goede basis voor jullie teamtraining. Soms betekent dit ook dat het verstandig is om te kijken naar een andere teamsamenstelling omdat met de huidige input niet verwacht mag worden dat beoogde resultaten/doelstellingen worden gehaald. Daarnaast helpen we graag de team kracht te vergroten door coaching en begeleiden we cultuurtrajecten, ontwikkelingsvragen en missie-vraagstukken.

“ Leven, werken en ondernemen vanuit innerlijke balans geeft kracht en inspiratie”.